Omgeving Baarle

Baarle heeft ook een smokkel verleden en niet te vergeten de enclaves 22 Belgische en 8 Nederlandse die zichtbaar gemaakt zijn in het dorp d.m.v. doppen en kruizen op het wegdek aangebracht en natuurlijk de huisnummers met de Nederlandse vlag en de Belgische vlag.

Bezienswaardigheden zijn er ook genoeg o.a. : Heemhuis (oud gemeente huis Baarle-Hertog), het Nederlandse gemeentehuis, Hollandse kerk O.L. Vrouw van Bijstand, de Belse kerk St. Remigiuskerk, De Baarlese grenspaal, de pompen, St. Salvatorkapel, Bernardeskapel, huis met de 2 huisnummers op Loveren, Belslijntje, Baarles Museum (kaarsenmuseum van Frits Spies) en het Vredes monument De Dodendraad. Afgelopen jaar 2014 was het 100 jaar gelden dat de Grote Oorlog begon. Wat zeker in de grensstreek grote impact heeft gehad alleen al vanwege de aanwezigheid van de Dodendraad. Kortom er valt genoeg te beleven in en om Baarle.

In de omgeving zijn uitstekende fiets-, wandel- en ruiter paden. Het knooppunten systeem is ook grens overschrijdend. Baarle heeft een afwisselend landschap van bosgebieden, uitgestrekte landerijen en akkers en weilanden. In het gebied staan een aantal fraaie oude boerderijen. Met een beetje geluk komt u reeën, hazen, fazanten, patrijzen en zelfs vossen tegen. Uniek zijn de beekdalen van de Mark, het Merkske en de Noordermark.

Snelkoppelingen