Omgeving.

Recreatiepark De Heimolen is gelegen op 14 hectare bosgrond en bevind zich dan ook in een bosrijke omgeving met vele vogelsoorten en eekhoorns. Vanuit het park kunt u zo de oversteek maken het bos in voor een fijne wandeling wanneer u dit in de ochtend uren of tegen schemertijd doet is de kans groot dat u herten tegen komt. U kunt zich vanuit het park  makkelijk aansluiten op één van de vele fietsroutes die u brengt langs de mooie natuur routes die de omgeving te bieden heeft. 

In regio zuidoost Brabant is een heel nieuw fietsnetwerk opgezet. Er zijn ruim 100 extra knooppunten bijgekomen en zo’n 370 fietspanelen zijn vervangen met een actueel kaartbeeld. Dankzij de nieuwe panelen kunnen fietsers met meer plezier door het Brabantse land fietsen. In de nieuwe panelen is er de mogelijkheid voor beacon-technologie: een innovatie met route-app die ervoor zorgt dat fietsers actuele omgevingsinformatie kunnen ontvangen. Deze kwaliteitsimpuls is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant.

Op nog geen kilometer afstand van het park ligt het plaatsje Baarle Nassau een gezellig stadje met een unieke enclave situatie 

Waar vind je dit? 22 stukjes België in Nederland en 8 stukjes Nederland in België ?

Inderdaad in het tweelingdorp Baarle Hertog (België) en Baarle Nassau ( Nederland) .. Het grondgebied van beide gemeenten loopt met name in de kern van Baarle flink door elkaar.
Er zijn 22 enclaves van Baarle-Hertog in Baarle-Nassau en 8 exclaves van Baarle-Nassau in Baarle-Hertog.
Een aantal van deze Nederlandse enclaves vormen weer enclaves binnen de Belgische enclaves in Nederland.
Door de unieke constructie van 2 landen in 1 dorp, zijn de winkels ook op zondag open. Mede omdat de winkels in België wel open mogen zijn op zondag.
Baarle-Nassau had vroeger twee stations welke onderdeel uitmaakten van het ‘Bels lijntje.’ Een in het dorp zelf en een bij het gehuchtje Baarle-Nassau Grens.

Op 15 minuten vanaf ons park ligt recreatieplas 't Zand. 't Zand is van zonsopkomst tot zonsondergang gratis toegankelijk voor publiek. Omwille van de veiligheid en bereikbaarheid van recreatieplas ’t Zand in Alphen is sinds 1 mei 2013 betaald en begeleid parkeren ingevoerd. Het betaald parkeren geldt tijdens het recreatieseizoen voor de periode 1 mei tot 1 oktober.

Winter, lente, zomer of herfst. Tijdens al deze seizoenen is recreatieplas ’t Zand een plaatje om te zien en te beleven. Heerlijke wandelroutes waar u heerlijk met de hond kunt wandelen.